Longines órák

4 Termék

oldalanként

4 Termék

oldalanként

Longines óra története

1832-ben indult útjára a híres márka, a Longines óra gyártása, ami napjainkban a valódi elegancia megtestesítője. A Longines nevéhez köthető az első, független másodpercmutatóval rendelkező konográf szerkezet megépítése. 1899-ben a Savoine vezette expedíció alatt is meghibásodás nélkül működtek az órák, miközben meghódították az Északi-sarkot. 1945-ben egyedülálló, automata szerkezettel ellátott férfi karórákat mutattak be a nagyérdeműnek. A sikerességüket az is bizonyítja, hogy 1952-ben elnyerték az Oslóban megrendezett VI. téli olimpia hivatalos időmérőjének a címét. A sporthoz való szoros kötődése a márkának abból a szempontból is megmutatkozik, hogy 1975-ben kezdeményezték a sportversenyek időmérésének tisztaságát, amelyért a Longines jelentette az igazi garanciát.

Az Longines óra készítők évről évre zseniális tulajdonságokkal vértezték fel az órákat. 1994-ben meghódították a világot az időzónákat mutató darabok, 1996-ban pedig a Conquest VHP, ami egy kifinomult öröknaptáras karóra. A későbbiekben ötvözték a kvarc technológiát, az automata órák által nyújtott kényelemmel.

A lassan két évszázados múlttal rendelkező Longines óra gyártók a mai napig törekszenek az újításokra, modernitásra, és a kifinomult eleganciára. Az órák tulajdonsága, és egyedi megjelenése köszönhető a kiváló szakértelemmel rendelkező órásmestereknek, akik sohasem érik be a tökéletesnél kevesebbel!